Trusted WordPress tutorials, when you need them most.
Beginner’s Guide to WordPress
WPB Kupası
25 Million+
Websites using our plugins
16+
Years of WordPress experience
3000+
WordPress tutorials
by experts

T

TLS

TLS, bilgileri gizli tutmak için web sunucuları ve web tarayıcıları arasındaki hassas verileri güvence altına alan bir şifreleme teknolojisidir. Taşıma Katmanı Güvenliği anlamına gelir ve SSL (Secure Sockets Layers) ile ilgilidir. Bu protokoller, kullanıcılara web sitenizin kimliği ve güvenliği hakkında gönül rahatlığı sağlayan güvenlik sertifikaları… Daha fazla bilgi edinin »

Tema

WordPress teması, web sitenizin düzenini ve tasarımını değiştirmek için kullanılan bir araçtır. Temalar, düzen, tipografi, renk ve diğer tasarım öğeleri dahil olmak üzere sitenizin görünümünü özelleştirir. Tema, bazı CSS stil sayfalarıyla birlikte PHP programlama dilinde yazılmış bir dizi sayfa şablonunu içeren bir grup dosyayı içeren… Daha fazla bilgi edinin »

Araç Çubuğu

WordPress’te araç çubuğu, ekranın üst kısmında yer alan yatay siyah bir çubuktur. WordPress’te yeni bir yazı eklemek veya profilinizi düzenlemek gibi yaygın yönetim görevlerine kolay erişim sağlar. Yalnızca giriş yapmış olan kullanıcılar tarafından görülebilir ve bir WordPress web sitesinin hem arka ucunda hem de ön… Daha fazla bilgi edinin »

Etiket

Etiketler, blog yazılarınızı düzenlemek için kullanılabilecek varsayılan taksonomilerden biridir. Normalde bir veya iki kelimeden oluşurlar ve bir yazının belirli ayrıntılarını tanımlarlar. Örneğin, bir kitap hakkında bir gönderi yazdıysanız, yazarı, yayıncıyı ve ele alınan konuları tanımlamak için etiketler kullanabilirsiniz. Etiketler, ziyaretçilerin tüm gönderilerinizi taramasına gerek kalmadan… Daha fazla bilgi edinin »

Şablon

WordPress’te şablon, içeriğinizin nasıl görüntüleneceğine ilişkin yapıyı sağlar. WordPress temanız tarafından oluşturulan ve web sitenizdeki görünümlerini kontrol etmek için belirli yazılara veya sayfalara uygulanabilen bir dosyadır. Şablonlar temadan temaya değişir. Bazı temalar geniş bir şablon yelpazesi sunar ve bunları özelleştirmeyi kolaylaştırırken, diğerleri bunu yapmaz. Yeni… Daha fazla bilgi edinin »

Taksonomi

WordPress.org’da taksonomi, web sitenizdeki içeriği sınıflandırmanın ve düzenlemenin kullanıcı dostu bir yoludur. Bunu gönderileri gruplandırmak için bir dosyalama sistemi gibi düşünün. Tıpkı bilgisayarınızdaki dosyaları klasörler halinde düzenlemeniz gibi, WordPress de içeriğinizi farklı taksonomiler kullanarak kategorize etmenize olanak tanır. WordPress’teki iki ana taksonomi türü kategoriler ve… Daha fazla bilgi edinin »

Özellikli WordPress Eklentileri
OptinMonster
Web sitesi ziyaretçilerini e-posta abonelerine dönüştürün. Bu eklentiyi görüntüle

Tema Çerçevesi

WordPress tema çerçevesi terimi genellikle bir temanın geliştirilmesini kolaylaştırmak için kullanılan bir kod kütüphanesini ifade eder. WordPress’in eski günlerinde, temaların geliştirilme ve sürdürülme şekliyle ilgili bazı önemli sorunlar vardı. Tüm özel stil seçeneklerini kaybetmeden WordPress temalarını yükseltmenin iyi bir yolu yoktu. Tüm temalarda aynı işlevsellik… Daha fazla bilgi edinin »

Küçük Resim Boyutları

Küçük resim boyutları, tema tasarımcılarının ve geliştiricilerinin kullanıcılar tarafından yüklenen resimler için küçük resim boyutları tanımlamasına olanak tanıyan yerleşik bir WordPress tema özelliğidir. Kullanıcılar genellikle küçük resim boyutlarının yalnızca küçük resimler veya öne çıkan resimler için geçerli olduğunu düşünür. Bu doğru değildir. Küçük resim boyutları… Daha fazla bilgi edinin »

Tema Düzenleyici

Tema düzenleyici, WordPress’te Görünüm ” Düzenleyici bölümünde bulunan basit bir metin düzenleyicidir. WordPress tema dosyalarını yönetici alanından değiştirmenize olanak tanır. Aşağıdaki ekran görüntüsünde tema editörünün önizlemesini görebilirsiniz. Editörün sağ tarafında, o anda aktif olan temadaki düzenlenebilir dosyaların listesi bulunmaktadır. Şablon dosyaları listesinin üzerinde, kullanıcıların etkin… Daha fazla bilgi edinin »

Tema Seçenekleri

Tema seçenekleri, bazı WordPress temalarıyla birlikte gelen özel bir yönetici sayfasıdır. Kullanıcıların tema dosyalarını değiştirmeden veya herhangi bir koda dokunmadan tema ayarlarını değiştirmelerine olanak tanır. Bu tema seçenek sayfaları bir avuç seçenekle çok basit olabilir veya sekmelere veya birden çok sayfaya bölünmüş tonlarca özelleştirme seçeneğine… Daha fazla bilgi edinin »