WordPress sitenizi yeni bir hosting şirketine veya farklı bir sunucuya taşımayı mı planlıyorsunuz?
Web barındırma hizmeti değiştirirken veya bir web sitesini yeni bir sunucuya taşırken en büyük risk veri kaybı ve kesinti süresidir.
Bu adım adım eğitimde, WordPress sitenizi herhangi bir kesinti olmadan güvenli bir şekilde yeni bir barındırıcıya nasıl taşıyacağınızı göstereceğiz. Ayrıca bir WordPress sitesini yeni bir barındırma sağlayıcısına taşıma hakkında sıkça sorulan soruları da yanıtlayacağız.
Önemli: Başlamadan önce, birçok WordPress barındırma şirketinin ücretsiz taşıma hizmeti sunduğunu bilmenizi isteriz. Web sitelerinde listelenmemiş olabilir, bu yüzden tek yapmanız gereken sormak. Genellikle ücretsizdir, ancak bazıları küçük bir ücret talep edebilir.
Bunu söyledikten sonra, WordPress’i yeni bir barındırma sunucusuna (herhangi bir kesinti olmadan) taşımak için ele alacağımız adımlara bakalım:
Hazır mısınız? Hadi başlayalım.
Adım 1: Yeni WordPress Hostunuzu Seçin
WordPress hızını ve performansını optimize ettikten sonra bile yavaş bir web barındırıcısına takılıp kaldıysanız, WordPress sitenizi artan trafiğinizi kaldırabilecek yeni bir barındırıcıya taşımanın zamanı gelmiş demektir.
Yeni bir WordPress barındırma sağlayıcısı ararken, yakın zamanda tekrar taşınmak zorunda kalmamak için dikkatli seçim yapmak önemlidir.
İşte önerdiğimiz kişiler:
- Güvenilir paylaşımlı barındırma için Bluehost‘u tercih etmenizi öneririz. WordPress.org tarafından resmi olarak tavsiye edilirler. Bluehost kuponumuzu kullanan WPBeginner kullanıcıları %61’e varan indirim ve ücretsiz alan adı kazanıyor.
- Daha hızlı paylaşımlı barındırma için Hostinger‘ı öneriyoruz. En iyi WordPress barındırma şirketleri arasındadır ve olağanüstü müşteri desteği ile daha hızlı sunucular sunarlar.
- Bulut barındırma veya konuma özel sağlayıcılar arıyorsanız, SiteGround‘a göz atmanızı öneririz. Üç farklı kıtada veri merkezleri vardır.
- Yönetilen WordPress barındırma hizmeti arıyorsanız, WP Engine‘e göz atmanızı öneririz. Sektördeki en iyi ve en tanınmış sağlayıcıdır.
Yeni hostinginizi satın aldıktan sonra WordPress’i KURMAYIN. Bunu daha sonraki bir adımda yapacağız.
Şimdilik, yeni web hosting hesabınız boş olmalı, ana dizininizde hiçbir dosya veya klasör bulunmamalıdır.
Adım 2: Kolay Geçiş için Duplicator’ı Kurun
Yapmanız gereken ilk şey, taşımak istediğiniz web sitesine Duplicator eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Daha fazla ayrıntı için, bir WordPress eklentisinin nasıl kurulacağına ilişkin adım adım kılavuzumuza bakın.
Duplicator piyasadaki en iyi WordPress geçiş eklentisidir. Ayrıca otomatik zamanlanmış yedeklemeler, bulut depolama desteği, tek tıkla geri yükleme ve akıllı geçişler ile birlikte gelir.
Not: Duplicator’ın Duplicator Lite adında ücretsiz bir sürümü de vardır. Web sitenizi taşımak için kullanılabilir ancak profesyonel sürüme kıyasla sınırlı özelliklere sahiptir.
Duplicator’ı kurup etkinleştirdikten sonra, WordPress yönetici alanınızdaki Duplicator ” Paketler sayfasına gidin.
Ardından, sağ üst köşedeki ‘Yeni Oluştur’ düğmesine tıklamanız gerekir.
Bu, Duplicator’ın yedekleme sihirbazını başlatacaktır.
Bir sonraki ekranda, isteğe bağlı olarak yedeklemeniz için bir ad verebilir veya devam etmek için ‘İleri’ düğmesine tıklayabilirsiniz.
Ardından, Duplicator paketi hazırlamak için her şeyin yolunda olduğundan emin olmak üzere sisteminizi tarayacaktır.
Tarama sonuçlarınızın kontrol edildiğinden emin olun (her şey “İyi” demelidir) ve ardından ‘Oluştur’ düğmesine tıklayın.
İşlemin tamamlanması birkaç dakika sürebilir, bu nedenle eklenti işini yaparken sekmeyi açık bırakın.
İşlem tamamlandığında, Yükleyici ve Arşiv paketi için indirme seçenekleri göreceksiniz. ‘İndir’ düğmesine tıklamanız ve ardından ‘Her İki Dosyayı’ seçmeniz gerekir.
Arşiv dosyası web sitenizin tamamının bir kopyasıdır ve yükleyici dosyası sizin için yükleme işlemini otomatikleştirecektir.
Adım 3: WordPress Sitenizi Yeni Ana Bilgisayara Aktarın
Artık hem arşiv hem de yükleyici dosyalarını indirdiğinize göre, bir sonraki adım bunları yeni web barındırıcınıza yüklemektir.
Bunu, FTP kullanarak yeni web barındırıcınıza bağlanarak yapabilirsiniz.
Bunu daha önce hiç yapmadıysanız, WordPress’e FTP yoluyla dosya yüklemeye yeni başlayanlar için hazırladığımız rehbere göz atın.
Normalde, FTP istemcinize bağlanırken ana bilgisayar olarak web sitenizin alan adını girersiniz.
Ancak, alan adınız hala eski ana bilgisayarınızı gösterdiğinden, sunucunuzun IP adresini veya sunucu ana bilgisayar adını girerek bağlanmanız gerekir.
Bu bilgileri yeni hosting hesabınızın kontrol paneli panosunda bulabilirsiniz.
Bu bilgileri bulamazsanız, yeni web barındırma şirketinizden destek isteyebilirsiniz, size yardımcı olacaklardır.
FTP istemcisini kullanarak, hem installer.php dosyasını hem de arşiv .zip dosyanızı web sitenizin kök dizinine yüklemeniz gerekir.
Bu genellikle /username/public_html/
klasörüdür.
Yine emin değilseniz, web barındırma şirketinize sorun.
Kök dizininizin tamamen boş olduğundan emin olun. Bazı web barındırma şirketleri, kaydolduğunuzda WordPress’i otomatik olarak yükler.
Kök dizininizde WordPress yüklüyse, önce WordPress’i silmeniz gerekir.
Bu işlem tamamlandıktan sonra, hem arşiv zip dosyasını hem de installer.php dosyasını sitenizin kök dizinine yüklemeniz gerekir.
Adım 4: Kesintiyi Önlemek için Hosts Dosyasını Değiştirin
Her iki dosyayı da yeni hostunuza yükledikten sonra, bir tarayıcıda installer.php dosyasına erişmeniz gerekir.
Normalde bu dosyaya aşağıdaki gibi bir URL kullanılarak erişilebilir:
http://www.example.com/installer.php
Ancak, bu URL sizi eski web barındırıcınıza götürecek ve 404 hatası alacaksınız. Bunun nedeni, alan adınızın hala eski web barındırıcınızı göstermesidir.
Normalde diğer eğitimler size alan adı sunucularınızı değiştirmenizi ve yeni hosting şirketinize yönlendirmenizi söyleyebilir, ancak bu yanlıştır.
Bunu şimdi yaparsanız, ziyaretçileriniz taşırken bozuk bir web sitesi görecektir.
Eski sitenizi etkilemeden yeni sitenize bilgisayarınızdan geçici olarak nasıl erişebileceğinizi göstereceğiz.
Bu, bilgisayarınızdaki hosts dosyası ile yapılır.
Hosts dosyası, alan adlarını belirli IP adresleriyle eşlemek için kullanılabilir. Başka bir deyişle, bilgisayarınızı web sitesinin taşınmadığı halde taşındığını düşünmesi için kandırmanızı sağlar.
Yeni hosting şirketinizi işaret etmesi için hosts dosyasına alan adınız için nasıl bir giriş ekleyeceğinize bir göz atalım.
Bu değişiklikleri yapmak, yeni barındırıcınızdaki dosyalara kendi alan adınızı kullanarak erişmenizi sağlarken, dünyanın geri kalanı sitenize eski barındırıcıdan erişmeye devam edecektir. Bu %100 çalışma süresi sağlar.
Yapmanız gereken ilk şey, yeni web barındırma sunucunuzun IP adresini bulmaktır.
Bunu bulmak için cPanel kontrol panelinize giriş yapmanız ve sol kenar çubuğundaki istatistikleri genişlet bağlantısına tıklamanız gerekir. Sunucunuzun adresi ‘Paylaşılan IP Adresi’ olarak listelenecektir.
Örneğin, Hostinger’da sunucu IP adresinizi barındırma planı ayrıntılarınızın altında bulabilirsiniz.
Bir Windows PC kullanıyorsanız, Not Defteri uygulamasını yönetici ayrıcalıklarıyla açmanız gerekir.
Basitçe ‘Başlat; düğmesine tıklayın ve ardından Not Defteri uygulamasını arayın. Not Defteri uygulaması simgesine sağ tıklayın ve ardından ‘Yönetici olarak çalıştır’ı seçin.
Bir Windows UAC istemi görünecektir ve Not Defteri’ni yönetici ayrıcalıklarıyla başlatmak için ‘Evet’e tıklamanız gerekir.
Not Defteri ekranında Dosya ” Aç ‘a gidin ve ardından C:\Windows\System32\drivers\etc
klasörüne gidin. Bu klasörden hosts dosyasını seçin ve açın.
Mac kullanıyorsanız, Terminal uygulamasını açmanız ve hosts dosyasını düzenlemek için bu komutu girmeniz gerekir:
sudo nano /private/etc/hosts
Hem Windows hem de Mac kullanıcıları için hosts dosyasının en altına kopyaladığınız IP adresini girmeniz ve ardından alan adınızı girmeniz gerekir. Bunun gibi:
192.168.1.22 www.example.com
IP adresini cPanel’den kopyaladığınız adresle ve example.com adresini kendi alan adınızla değiştirdiğinizden emin olun.
İşiniz bittiğinde değişikliklerinizi kaydedin.
Artık bilgisayarınızdaki alan adınızı kullanarak yeni ana bilgisayardaki dosyalarınıza erişebilirsiniz.
Önemli: Taşıma işlemini tamamladıktan sonra hosts dosyasında yaptığınız değişiklikleri geri almayı unutmayın (6. adım).
Adım 5: Yeni Ana Bilgisayarınızda MySQL Veritabanı Oluşturma
Yükleyiciyi yeni ana bilgisayarda çalıştırmadan önce, yeni barındırma hesabınızda bir MySQL veritabanı oluşturmanız gerekecektir. Zaten bir MySQL veritabanı oluşturduysanız, bir sonraki adıma geçebilirsiniz.
cPanel’de Veritabanı Oluşturma
Yeni hosting hesabınızın cPanel panosuna gidin, Veritabanları bölümüne ilerleyin ve ‘MySQL Veritabanları’ simgesine tıklayın.
Yeni bir veritabanı oluşturmak için bir alan göreceksiniz.
Veritabanınız için bir ad girin ve ‘Veritabanı Oluştur’ düğmesine tıklayın.
MySQL veritabanını oluşturduktan sonra, MySQL Kullanıcıları bölümüne ilerlemeniz gerekir.
Ardından, yeni kullanıcınız için bir kullanıcı adı ve şifre girin ve ‘Kullanıcı Oluştur’ düğmesine tıklayın.
Bundan sonra, bu kullanıcıyı veritabanınıza eklemeniz gerekir. Bu, yeni oluşturduğunuz kullanıcı adına o veritabanı üzerinde çalışması için tüm izinleri verecektir.
Bunu ‘Veritabanına Kullanıcı Ekle’ bölümüne ilerleyerek yapabilirsiniz. Kullanıcının yanındaki açılır menüden oluşturduğunuz veritabanı kullanıcısını seçmeniz, ardından veritabanını seçmeniz ve ‘Ekle’ düğmesine tıklamanız yeterlidir.
Veritabanınız artık WordPress ile kullanılmaya hazırdır. Veritabanı adını, kullanıcı adını ve parolayı not ettiğinizden emin olun. Bir sonraki adımda bu bilgilere ihtiyacınız olacak.
Adım 6: Duplicator Geçiş Sürecini Başlatın
Şimdi, yükleyiciyi çalıştırmaya hazırız. Tarayıcı pencerenizde example.com yerine alan adınızı yazarak aşağıdaki adrese gidin:
http://www.example.com/installer.php
Yükleyici birkaç test çalıştıracak ve arşiv ve doğrulama testlerinin yanında ‘Geçti’ ibaresini gösterecektir.
Şartlar ve koşullar onay kutusunu işaretlemeniz ve ‘İleri’ düğmesine tıklayarak devam etmeniz gerekir.
Şimdi, MySQL ana bilgisayarınızı, veritabanı adınızı, kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmeniz istenecektir.
Ana bilgisayarınız muhtemelen localhost olacaktır. Bundan sonra, bir önceki adımda oluşturduğunuz veritabanının ayrıntılarını gireceksiniz.
Ardından, Çoğaltıcının veritabanına bağlanabildiğini ve yüklemeyi çalıştırabildiğini kontrol etmesi gerekir.
Devam etmek için alttaki ‘Doğrula’ düğmesine tıklayın.
Duplicator bağlanabiliyorsa, test sonuçlarını Pass olarak görürsünüz.
Artık şartlar ve bildirimler onay kutusunu işaretleyebilir ve ‘İleri’ düğmesine tıklayabilirsiniz.
Devam etmek için ‘İleri’ düğmesine tıklayın.
Duplicator şimdi WordPress veritabanınızı arşiv zip’inden yeni veritabanınıza aktaracaktır.
Ardından, sizden site URL’sini veya Yolunu güncellemenizi isteyecektir. Alan adlarını değiştirmediğiniz için burada bir şey değiştirmenize gerek YOKTUR.
Devam etmek için ‘İleri’ düğmesine tıklamanız yeterlidir.
Duplicator son adımları çalıştıracak ve size giriş düğmesini gösterecektir.
Artık her şeyin beklendiği gibi çalıştığından emin olmak için yeni barındırıcıdaki WordPress sitenizde oturum açabilirsiniz.
Adım 7: Alan Adı Sunucularınızı (DNS) Güncelleyin
Bu noktada, yeni barındırma sunucunuzda WordPress veritabanınızın ve dosyalarınızın tam bir kopyasını oluşturdunuz, ancak alan adınız hala eski web barındırma hesabınızı işaret ediyor.
Alan adınızı güncellemek için DNS ad sunucularınızı değiştirmeniz gerekir. Bu, kullanıcılarınızın tarayıcılarına alan adınızı yazdıklarında web sitenizin yeni konumuna yönlendirilmelerini sağlar.
Alan adınızı barındırma sağlayıcınıza kaydettirdiyseniz, en iyisi alan adını yeni bir barındırma sağlayıcısına aktarmaktır.
Öte yandan, Domain.com, GoDaddy veya Network Solutions gibi bir alan adı kayıt kuruluşu kullanıyorsanız ad sunucularınızı güncellemeniz gerekir.
Yeni web barındırıcınızdan DNS ad sunucusu bilgilerine ihtiyacınız olacak. Bu genellikle şuna benzeyen birkaç URL’dir:
ns1.hostname.com
ns2.hostname.com
Bu kılavuzda, GoDaddy ile DNS ad sunucularını nasıl değiştireceğinizi göstereceğiz.
Diğer barındırma sağlayıcıları için alan adı sunucularını değiştirme kılavuzumuza göz atın.
Alan adı kayıt kuruluşunuza veya web barındırıcınıza bağlı olarak ekran görüntüleri farklı görünebilir. Ancak temel konsept aynıdır.
Alan adı yönetimi alanını aramanız ve ardından ad sunucularını aramanız gerekir. Ad sunucularınızı güncellemek için yardıma ihtiyacınız varsa, web barındırma şirketinize sorabilirsiniz.
GoDaddy için GoDaddy hesabınıza giriş yapmanız ve ardından ‘Alan Adları’na tıklamanız gerekir.
Bundan sonra, değiştirmek istediğiniz alan adının yanındaki ‘Yönet’ düğmesine tıklamanız gerekir.
‘Ek Ayarlar’ bölümüne gidin.
Ardından, devam etmek için ‘DNS’yi Yönet’ seçeneğine tıklamanız gerekecektir.
Ardından, ‘Ad Sunucuları’ bölümüne ilerlemeniz gerekir.
Burada, ‘Değiştir’ düğmesine tıklayın.
İlk olarak, ad sunucusu türü açılır menüsünü ‘Varsayılan’dan ‘Özel’e değiştirmeniz gerekecektir.
Bundan sonra, yeni barındırma sağlayıcınızın bilgilerini Nameservers altında doldurabilirsiniz.
Değişikliklerinizi kaydetmek için ‘Kaydet’ düğmesine tıklamayı unutmayın.
Alan adınızdaki ad sunucularını başarıyla değiştirdiniz. DNS değişikliklerinin tüm kullanıcılar için yayılması 4 – 48 saat sürebilir.
Eski hostunuzda ve yeni hostunuzda aynı içeriğe sahip olduğunuz için kullanıcılarınız herhangi bir fark görmeyecektir. WordPress geçişiniz kesinlikle hiçbir kesinti olmadan sorunsuz olacaktır.
Güvenli tarafta olmak için, eski hosting hesabınızı iptal etmek için taşıma işleminizden 7 gün sonrasına kadar beklemenizi öneririz.
Sıkça Sorulan Sorular
WordPress’i bir hosttan diğerine taşırken birçok kullanıcımızın sorduğu birkaç soruyu burada bulabilirsiniz.
1. WordPress web sitemi başka bir host’a nasıl taşıyabilirim?
WordPress dosyalarınızı ve veritabanınızı eski barındırma sağlayıcınızdan yeni barındırma sağlayıcısına taşıyarak WordPress web sitenizi taşıyabilirsiniz.
Bazı barındırma şirketleri ücretsiz web sitesi aktarım hizmetleri de sunar, ancak onlara sormanız gerekir. Alternatif olarak, bir FTP istemcisi kullanarak dosyaları aktararak ve phpMyAdmin aracılığıyla veritabanını içe aktararak bunu kendiniz de yapabilirsiniz.
2. WordPress sitemi başka bir barındırma sağlayıcısına taşıyabilir miyim?
Evet, WordPress sitenizi başka bir barındırma sağlayıcısına taşımakta özgürsünüz.
3. Bir alan adı kaydetmeden yeni hosting hesabına kaydolabilir miyim?
Evet, bir alan adı kaydettirmeden kesinlikle bir hosting hesabına kaydolabilirsiniz.
Alan adı ve hosting iki farklı hizmettir ve yeni bir host’a kaydolurken mutlaka bir alan adı kaydetmeniz gerekmez. Daha fazla ayrıntı için, alan adı ve web barındırma arasındaki fark hakkındaki kılavuzumuza bakın.
Bazı barındırma sağlayıcıları, barındırma satın alırken ilk adım olarak bir alan adı seçmenizi isteyecektir. Ayrıca, zaten bir alan adınız varsa, bir alan adı girmenize de izin verirler.
4. Alan adımı yeni ana bilgisayara aktarmam gerekiyor mu?
Hayır, alan adınızı yeni hostunuza aktarmanıza gerek yoktur. Ancak alan adınızı yeni hostinginize aktarmanız, yeni hosting hesabınızla aynı kontrol paneli altında yenilemenizi ve yönetmenizi kolaylaştıracaktır.
Bu konuda daha fazla bilgi için alan adları ve nasıl çalıştıkları hakkındaki nihai kılavuzumuza bakın.
5. Duplicator’da veritabanı bağlantısı kurma hatasını nasıl düzeltirim?
Duplicator’da veritabanına bağlanırken bir hata veya veritabanı bağlantısı hatası görüyorsanız, muhtemelen veritabanı bağlantınız için yanlış bilgi girmişsinizdir.
Veritabanı adınızın, MySQL kullanıcı adınızın ve parolanızın doğru olduğundan emin olun. Bazı web barındırma şirketleri MySQL sunucuları için ana bilgisayar olarak localhost kullanmaz. Bu durumda, web barındırma şirketinizin destek personelinden size doğru bilgileri sağlamasını istemeniz gerekecektir.
6. Web sitemin yeni hosttan yüklenip yüklenmediğini nasıl kontrol edebilirim?
Bir web sitesini kimin barındırdığını görmenizi sağlayan birkaç çevrimiçi araç vardır. Web sitenizi yeni barındırıcıya aktardıktan sonra, bu araçlardan herhangi birini kullanabilirsiniz ve size web sitenizi barındıran web barındırma şirketinin adını göstereceklerdir.
Web sitenizi taşıyalı ve alan adı sunucunuzda (DNS) değişiklik yapalı uzun zaman olmadıysa, sitenizin hala eski barındırıcınızdan yükleniyor olma ihtimali vardır. Alan adı değişikliklerinin tamamen yayılması 48 saate kadar sürebilir.
7. Eski ana bilgisayardan herhangi bir dosya veya veri silmem gerekiyor mu?
Hosting şirketlerini değiştirirken, eski web sitenizi en az bir hafta boyunca saklamanızı öneririz. Bundan sonra, eski web barındırıcınızdan dosyaları silebilirsiniz. Hesabınızı iptal ediyorsanız, web barındırma sağlayıcınız kendi politikalarına göre tüm verilerinizi silecektir.
8. Hesabımı eski ana bilgisayarda ne kadar süreyle aktif tutmalıyım?
Web sitenizi yeni barındırıcıya taşıdıktan sonra ve eski web barındırıcınızda barındırılan başka web siteniz yoksa, eski web barındırma hesabınızı iptal edebilirsiniz.
Ancak, bazı durumlarda, yıllık barındırma için zaten ödeme yapmış olabilirsiniz. İptal durumunda herhangi bir geri ödeme almaya uygun olup olmadığınızı görmek için geri ödeme politikalarını kontrol etmelisiniz.
9. SSL/HTTPS ile bir WordPress sitesini nasıl taşıyabilirim?
Yeni barındırma sağlayıcınıza bir SSL sertifikası yüklemeniz gerekecektir. Bundan sonra, yukarıda belirtilen aynı adımları takip edebilirsiniz. Sadece URL’lerde HTTPS kullandığınızdan emin olun, örneğin https://example.com
10. Bonus: Yeni Ev Sahibiniz Tarafından Ücretsiz Site Taşıma
Web barındırma hizmetinizi değiştirmek istiyorsanız, ancak yukarıdaki adımlar çok karmaşık geliyorsa, aşağıdaki sağlayıcıları seçebilirsiniz ve web sitenizi sizin için taşıyacaklardır.
SiteGround, Hostinger ve WP Engine, WPBeginner kullanıcıları için ücretsiz web sitesi geçişi sunar.
Bu adım adım kılavuzun WordPress’i yeni hostunuza hiçbir kesinti olmadan taşımanıza yardımcı olduğunu umuyoruz. WordPress geçişinizle ilgili herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, en yaygın WordPress hataları ve bunların nasıl düzeltileceği hakkındaki kılavuzumuza göz atın.
If you liked this article, then please subscribe to our YouTube Channel for WordPress video tutorials. You can also find us on Twitter and Facebook.
Syed Balkhi says
Hey WPBeginner readers,
Did you know you can win exciting prizes by commenting on WPBeginner?
Every month, our top blog commenters will win HUGE rewards, including premium WordPress plugin licenses and cash prizes.
You can get more details about the contest from here.
Start sharing your thoughts below to stand a chance to win!
Moinuddin Waheed says
Hands down the best guide for migrating a website from one host to another without any downtime.
I used to think it’s impossible to do without having some lag but no, it’s possible and with easy to follow steps.
Thanks wpbeginner for this detailed guide. I need to do this very often and had no clue that it can be done with no compromise on website downtime.
THANKGOD JONATHAN says
Thank you for the helpful article.
But how about someone who wants to migrate his reseller hosting to a new reseller account and want to move all his clients websites to the new host? Do you have any article for that? I will really apprecite it.
WPBeginner Support says
We do not have a specific article for bulk movement at the moment but if you reach out to the hosting provider they may have a tool to assist.
Yönetici
Jiří Vaněk says
The best practice that has proven successful for me:
Download data from FTP.
Create a database dump.
Upload both to the new server.
Test functionality using the HOSTS file.
Switch DNS.
An efficient, functional, and quick method for migrating WordPress to another server.
AC says
Hello,
I have built a new website on a subdomain using we’ll call it hosting server A, could I also use this process to move that website to a new hosting server (B) and update the path to the new domain (noted in step 6), if the new domain is already connected to a live wordpress site on an entirely different server (C)?
Or would I be better to move current website from server C to server B exactly as you have outlined above and get that going, then copy the files from updated website on server A to current hosting server B? Hope that makes sense. Just want the most seamless approach!
For a little bit of an explanation… Business has a website that needs updating that is hosted with another company, I have built the “new” website on my own subdomain. Business owns domain, and wants new website to live on new hosting that they control under same account as domain for easier access to everything moving forward.
WPBeginner Support says
Either method can work, if you are already updating the site then you would want to use the first method and move the new site then update the domain to point toward the correct hosting provider to prevent you from having to do extra work on a live site.
Yönetici
D Lewis says
Another great tutorial, WPBeginner!
Is this the same process used for simply downloading a WordPress.org blog from an old computer onto another one (keeping the same hosting company)?
Thank you,
D Lewis
WPBeginner Support says
If you are keeping the same host you can normally check with your hosting provider to have them change it to the new server. If they do not offer this then changing your hosts file will likely not work but the other steps would be the same.
Yönetici
lse says
Do you find it better to create a fresh install of WordPress latest and migrate to this my existing WordPress website – import – data only, rather than the old WordPress – I update from 2011 – migrate all files/data/database, and Not create a fresh install…?
WPBeginner Support says
It would depend on how you want the site’s content. If you are looking to do major changes to the site then creating a new site and importing the content would be good. This guide is for reducing downtime and keeping the site the same which is why we recommend importing all of the files and data.
Yönetici
KubaP says
Cool. Best tutorial. Works like gem in 2023! I’ve done my first smooth migration with the help of this awesome article
WPBeginner Support says
Glad our guide was helpful!
Yönetici
Darda says
Thank you so much for this tutorial! It works great!
WPBeginner Support says
Glad our guide was helpful!
Yönetici
Mr. Akhil says
I am in the stage of 2. it doesn’t show all good but “Size check notice” is not showing good result how can i solve it, what if some scanning process is not good ???
WPBeginner Support says
From the sound of the error, the plugin is warning you that you have a large site and it may have trouble depending on your host for exporting your content. It would depend on the specific error if you are seeing other errors for the steps to follow but the plugin’s support should be able to assist.
Yönetici
Carlos Almazan says
Thank you very much for this tutorial, it´s amazing!
I would like to ask you if possible, what steps of this tutorial should I skip if I just want to duplicate the first website? In other words, i want to leave the first website as it is and just create a new one (a new copy) in an another hosting provider.
Thank you very much in advance!
Regards!
WPBeginner Support says
For that, we would recommend taking a look at our moving to a new domain article below and not doing the 301 redirects or notifying Google.
https://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-properly-move-wordpress-to-a-new-domain-without-losing-seo/
Yönetici
Emma says
Good day, thank you for this wonderful tutorial. Please how do i migrate to my new host and use the domain on my new host, without using the old host domain
WPBeginner Support says
For moving your site to a new domain, you would want to take a look at our guide on changing your domain below:
https://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-properly-move-wordpress-to-a-new-domain-without-losing-seo/
Yönetici
Emmanuel says
Good day, thank you for this wonderful tutorial. Please how do i migrate to my new host and use the domain on my new host, without using the old host domain
WPBeginner Support says
For moving your site to a new domain, you would want to take a look at our guide on changing your domain below:
https://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-properly-move-wordpress-to-a-new-domain-without-losing-seo/
Yönetici
Spear says
Thank you so much for the informative guide!
I’d like to know if possible, how long does it take to migrate wp project to the server?
Currently the files are in the same server and trying to install wp script via Softaculous.
thank you!
WPBeginner Support says
It would depend on how much content you had on your old site for how long it takes to transfer your content.
Yönetici
Milan says
What will happen with my mailboxes on old host? How to manage this transfer and keep e-mails and related stuff?
WPBeginner Support says
That would depend on your hosting providers, some have the option to export your mailboxes and import them on the new host while others do not have the option. If you check with your hosting providers they would be able to let you know the options you have available.
Yönetici
Mandy Steinhardt says
You are the MVP. Thanks for this guide, it worked!
WPBeginner Support says
Glad our guide was helpful
Yönetici
Cristiano says
Hi! Thanks for this great tutorial.
I’ve moved 1 website and it was flawless.
I tried to move a 2nd website. The content folder was really heavy, so i excluded it from the duplicator. I moved these folder manually.
What I’ve noticed is that the new website is not loading any images.
How can I solve this?
Thanks in advanced.
WPBeginner Support says
You would likely want to check your folder permissions following our guide below:
https://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-fix-image-upload-issue-in-wordpress/
Yönetici
Adam says
Im having issues with the host file.
Changed it to the correct settings but still seeing the old host site,
Alex S says
Awesome, I did it perfectly. Thanks
Gimel says
Good day,
Does this also work for moving from localhost to an online hosting service?
WPBeginner Support says
For moving your site to a hosting provider from your local computer, you would want to follow our guide below:
https://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-move-wordpress-from-local-server-to-live-site/
Yönetici
Francis Caysip says
Do I need to change nameservers if the “new” web host is also the domain host?
WPBeginner Support says
If your domain already points to the new host then you would not need to change it, if the domain is pointing toward your old host it would need to be changed.
Yönetici
Bryce says
Thank you for this very well-written tutorial! It helped me move from a hosting service that upped their prices so that I can get the newcomer discount with a new host. Thanks!
WPBeginner Support says
Glad our guide was helpful
Yönetici
Jon says
Your article states that the new host folder must be empty before continuing on with the migration. How does this work for someone where I am migrating sites to a host that has other sites already on it?
WPBeginner Support says
your hosting provider would normally have a folder for each specific site and you would add your site to the empty folder.
Yönetici
Andrea Crenshaw says
Real Lifesaving (Sitesaving) article! Thank you soo much!!
WPBeginner Support says
Glad you found our guide helpful
Yönetici
Rousseau says
Thank you very much for this article! I just used it to switch hosting providers after getting tired of downtime with my old provider. Appreciate the great documentation.
WPBeginner Support says
Glad our guide was helpful
Yönetici
Jacob says
Hi, I successfully transferred my website using the Duplicator plugin. Everything works, but now the website is running rather slowly. Is this a common side effect? Any suggestions for fixing this?
WPBeginner Support says
It is hard to say why your site may have slowed down, for a starting point we would recommend going through our guide below for speeding up your site first:
https://www.wpbeginner.com/wordpress-performance-speed/
Yönetici
Binh says
Hello, Thanks for your guide.
1. I managed to the last steps but there are several issues in Database section, e.g. “DATABASE ERROR: database error write” -> is it common to get this error?
WPBeginner Support says
That sounds like you may have had an issue during the transfer process. You would want to reach out to your hosting provider to ensure they don’t see an error on their end.
Yönetici
Rasif says
white transferring the site enter the database credentials screen an error showing.
“Error Processing Request an error occurred while testing the data base connection! Please try Again.”
WPBeginner Support says
You would want to ensure your database information is correct for one of the more common causes.
Yönetici
Thomas says
Bluehost charges to migrate a website. Is that for the service or can I migrate it myself as above and not have to pay the fee??
WPBeginner Support says
The fee would be if you want them to do it for you. If you follow our guide above then it does not have a cost.
Yönetici
Robert says
I will share my experience: for one case, I had to switch off the plugin responsible for SSL. Than it was possible to migrate the website correctly. Anyway, thank you for this tool! It is awesome!!
WPBeginner Support says
Glad it was helpful and thanks for sharing the workaround you used if someone else runs into that issue
Yönetici
Ranjit Singh says
Stuck in step 6 after trying to open the installer.php getting privacy error message in chrome
“Your connection is not private
Attackers might be trying to steal your information from site (for example, passwords, messages, or credit cards). Learn more
NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID”
WPBeginner Support says
Reach out to your hosting provider to ensure you have your SSL certificate set up correctly.
Yönetici
Gordon says
This was a great step to step and helped me migrate a site when another plug-in failed on me. Thanks for your guidance!
WPBeginner Support says
Glad our guide was helpful
Yönetici
Ryan says
stuck on step 4 I updated the notepad etc host doc but now how do I access the installer.php file? I tried typing in example.com/installer.php with my domain name into browser with no luck. I have saved the duplicator installer.php file into the www folder in the new hosting files.
WPBeginner Support says
You may want to check with your hosting provider to ensure there isn’t an issue with the location of the folder or if the folder was set under a different domain.
Yönetici
Grace says
Hi! I’m stuck at Step 6/ I really need help. I uploaded the installer and .daf file in the correct root folder but still experiencing the 404 Not Found Error. I don’t know what to do next.
WPBeginner Support says
You would want to reach out to your hosting provider to ensure you’ve placed the file in the correct location.
Yönetici
Nic says
I get an error on Step 1: Deployment:
Service Unavailable
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
WPBeginner Support says
You would want to reach out to your hosting provider for assistance. We have an article covering the different reasons for that error that you can take a look at below:
https://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-fix-503-service-unavailable-error-in-wordpress/
Yönetici
Chris says
Hi, thank you for this guide.
I was thinking you might need to add on the “nameserver” part that when migrating to a new web host is complete it is not necessary to change the but you need to change the A records to point the IP address of your new web host from your domain registration account settings. thank you and more power!
WPBeginner Support says
While that is an option it is not the most beginner-friendly and can cause confusion later for some users which is why we recommend the nameserver change at the moment.
Yönetici
Jossif G says
Great write up and direction. I had couple from web, but yours is by far the best.
You provided a lot of details that no one does, like prepare cpanel files before installing. It help me a lot, thank you very much
WPBeginner Support says
Glad our guide was helpful
Yönetici
Jumadi says
This guide is really helpful, you save me a lot buddy.. Thank you so much..
WPBeginner Support says
Glad our guide was helpful
Yönetici
Vineesh says
Awesome post.
Worked out Well.
thanks guys….
WPBeginner Support says
You’re welcome, glad you found our content helpful
Yönetici
Sebastian says
Thanks, simple and easy
WPBeginner Support says
You’re welcome
Yönetici
Peace Ronny says
Can you transfer your project via USB
WPBeginner Support says
You would need physical access to your hosting provider’s service to do that.
Yönetici
Dileepa K. says
Nice Article and very helpful
WPBeginner Support says
Glad you found our guide helpful
Yönetici
Jack says
Thanks for this but im still confused, I am using a CDN and the DNS are pointing to the it, should i first pause the CDN or can still do the process ignoring it then i wont have to update the NS? How should i do it right with no downtime?
WPBeginner Support says
You can still follow this guide. When changing where your namservers are pointing you would update where your CDN is pointing rather than your nameservers.
Yönetici
Abdulkarim says
Thank you, it helps me a lot,
Best regards,
WPBeginner Support says
You’re welcome
Yönetici
Jeff Cole says
Lovely clear instructions, moved site over easily. My old host site I could access with or without the WWW , after the change over and before changing the nameserver I could access new site in host file with WWW and the old site without WWW. Thanks
WPBeginner Support says
You would want to reach out to your hosting provider to ensure your nameserver change was set up and that you don’t still have your hosts file changed.
Yönetici
Zaeem Khan says
I want to change both the domain name and the hosting without losing site data and visitors
WPBeginner Support says
You would want to take a look at our guide below:
https://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-properly-move-wordpress-to-a-new-domain-without-losing-seo/
Yönetici
Faisal says
What if I have a website already on my new web host? If I upload the backup files (installer.php and the zip file) to a new folder in the root directory, how can I run the php file?
WPBeginner Support says
It would depend on the specific host, most you should be able to update your hosts file to be able to visit the page while others you can also set the new site on a temporary address.
Yönetici
Charles says
Got to step 6 and typed in a browser the website address, got the no results found page come up on my website. Don’t know if I completed the Note pad step correctly for directing the page with the I.P address.
WPBeginner Support says
You may want to reach out to your hosting provider’s support to ensure you are using the correct IP for the site and the site is not on a temporary address.
Yönetici
Akhtar says
Please reply, I’ve successfully moved to new hosting. But I’m confused about – How I’ll log in to my WordPress when old hosting is expired?
Because there is no WP is installed, and no login is created on new hosting. Please explain,
WPBeginner Support says
When moving your site to a new hosting provider, your login information for the site should be the same as it was and this method should add the WordPress files for you.
Yönetici
Nahid says
All Done but when I Click a new domain link then loading and enter previous domain link. All pages show previous links in the URL. So how can I fix it pls?
WPBeginner Support says
For a new domain, you would want to take a look at our article below, especially step 4 and beyond.
https://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-properly-move-wordpress-to-a-new-domain-without-losing-seo/
Yönetici
Dario says
Migration worked (no errors / warnings) however error when going wp-admin :
There has been a critical error on your website. Please check your site admin email inbox for instructions.
Learn more about debugging in WordPress.
WPBeginner Support says
That error is a general error message, for resolving it you would want to take a look at our guide below.
https://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-fix-the-wordpress-white-screen-of-death/
Yönetici