WPBeginner https://www.wpbeginner.com/sv Beginner's Guide for WordPress Tue, 06 Aug 2024 10:02:29 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.3 12 sätt att skydda innehåll i WordPress (ultimat guide) https://www.wpbeginner.com/sv/wp-tutorials/protect-content-in-wordpress/ https://www.wpbeginner.com/sv/wp-tutorials/protect-content-in-wordpress/#comments Tue, 06 Aug 2024 10:00:00 +0000 https://www.wpbeginner.com/?p=279311 Under de mer än 15 år som WPBeginner har funnits har vi lärt oss att det finns få saker som är mer frustrerande än att upptäcka att någon stjäl ditt innehåll utan tillstånd och visar det på sin egen webbplats. De kanske tjänar pengar på… Läs mer om »

The post 12 sätt att skydda innehåll i WordPress (ultimat guide) first appeared on WPBeginner.

]]>
Under de mer än 15 år som WPBeginner har funnits har vi lärt oss att det finns få saker som är mer frustrerande än att upptäcka att någon stjäl ditt innehåll utan tillstånd och visar det på sin egen webbplats.

De kanske tjänar pengar på ditt innehåll eller använder det för att stjäla din publik och ge dig högre rankning på Google. Som ett resultat får du mindre trafik och tjänar mindre pengar.

Det finns några steg du kan ta för att göra det svårare för andra att stjäla ditt innehåll.

Du kan t.ex. skydda ditt innehåll genom att begränsa åtkomsten till prenumeranter. Eller så kan du söka efter stulet innehåll och se till att det tas bort.

I den här artikeln visar vi dig hur du skyddar webbplatsens immateriella rättigheter, till exempel skrivet innehåll, bilder och videor.

Ways to Protect Content in WordPress

Hur skadar innehållsstöld ditt resultat?

Du arbetar hårt för att skapa en effektiv innehållsplan för din webbplats som kommer att locka rätt besökare till din webbplats. Dessa besökare gör det möjligt för dig att tjäna pengar online när de köper produkter och tjänster, klickar på annonser eller affiliatelänkar, betalar prenumerationer eller gör donationer.

Otillåten kopiering och skrapning av ditt innehåll kan skada dina inkomster och ditt rykte som kreatör, varumärke eller företag.

Med detta sagt, låt oss ta en titt på de bästa sätten att skydda ditt innehåll i WordPress. Här är de ämnen vi kommer att täcka:

När du skapar en WordPress-webbplats omfattas ditt innehåll automatiskt av upphovsrättslagar. Detta skyddar din immateriella egendom, ditt varumärke och ditt företag mot juridiska utmaningar, plagiat och obehörig användning.

Du bör tydligt visa ett upphovsrättsmeddelande med ett dynamiskt datum på din webbplats. Det gör andra medvetna om att ditt innehåll är upphovsrättsskyddat och kan avskräcka dem från att stjäla det.

Display a Copyright Notice on Your Website

Att visa ett upphovsrättsmeddelande kommer också att hjälpa dig om du behöver lämna in ett DCMA-klagomål för att ta bort ditt stulna innehåll. Längre fram i artikeln visar vi hur du gör detta.

Du kan också ansöka om upphovsrättsregistrering online. För detaljerad information om det, kolla in vår guide om hur du varumärkes- och upphovsrättsregistrerar din bloggs namn och logotyp.

2. Gör ditt WordPress RSS-flöde svårare att skrapa

Din webbplats RSS-flöde låter användarna hålla sig uppdaterade med dina senaste inlägg, men det kan också användas av tjuvar för att skrapa ditt innehåll. Lyckligtvis finns det några ändringar du kan göra i ditt flöde för att skydda ditt innehåll.

För det första kan du konfigurera ditt RSS-flöde så att det bara innehåller ett utdrag istället för hela artikeln. Utan den fullständiga texten har innehållstjuvarna inget att stjäla.

Du hittar den här inställningen på sidan Inställningar ” Läsning i din instrumentpanel. Välj bara alternativet ”Utdrag” och klicka sedan på knappen ”Spara ändringar”.

RSS Feeds Can Contain Full Text or an Excerpt of Each Post

Det andra du kan göra är att fördröja inlägg från att visas i RSS-flödet direkt.

Detta ger Google tid att indexera inlägget på din egen webbplats och se dig som auktoritet innan innehållet kan stjälas och publiceras på andra webbplatser. Som ett resultat bör din sökrankning inte straffas.

Det enklaste sättet att göra detta är att använda det förkonfigurerade utdraget ”Fördröja inlägg i RSS-flöden” i det kostnadsfria WPCode-pluginet.

Add a snippet using WPCode

Fler idéer hittar du i våra snabba och enkla tips för att optimera ditt WordPress RSS-flöde.

3. Lösenordsskydda ditt WordPress-innehåll

Ett sätt att skydda ditt viktigaste innehåll är att lösenordsskydda det. På så sätt kan du göra vissa sidor privata medan resten av din webbplats är tillgänglig för alla.

WordPress har inbyggda inställningar som gör att du kan lösenordsskydda alla inlägg eller sidor. I innehållsredigeraren ändrar du helt enkelt inställningen för synlighet från ”Offentlig” till ”Lösenordsskyddad” och anger sedan ett starkt lösenord för sidan.

Password Protect a Post or Page

När du publicerar eller uppdaterar sidan kommer den att skyddas så att endast användare som känner till lösenordet kan se den.

När de har angett sitt lösenord avslöjas sidans innehåll.

Example of a Passworded Post

Du kan läsa mer om skyddade sidor och hur du anpassar dem i vår guide om lösenordsskyddade sidor i WordPress.

Men det finns problem med det här tillvägagångssättet. För det första kan det bli svårt att hantera alla olika lösenord för skyddade sidor. Och för det andra, när du väl har gett någon ett lösenord kan du inte kontrollera vem de delar det med.

Du kan använda ett gratis lösenordsplugin som PPWP eller Passster för att få mer kontroll när du lösenordsskyddar sidor. De låter dig till exempel skapa en lista med lösenord för att låsa upp innehåll och utgångslösenord efter ett visst antal användningar eller ett specifikt tidsintervall.

Med Passster kan du också skapa unika länkar som automatiskt låser upp skyddat innehåll och delar det med vissa användare.

Du kan läsa mer om dessa plugins i vår guide om de bästa WordPress-pluginsen för innehållsskydd.

4. Begränsa innehåll till registrerade användare

Ett annat sätt att skydda värdefullt webbinnehåll är att begränsa det till registrerade användare. Detta ger en bättre upplevelse än att använda lösenord eftersom en användare som loggar in på din webbplats automatiskt kommer att få tillgång till premiuminnehåll utan att ständigt behöva ange lösenord.

Ett enkelt och prisvärt sätt att göra detta är med gratisplanen för Restrict Content Pro. Med detta plugin kan du skapa olika åtkomstnivåer, acceptera betalningar och begränsa innehåll efter nivå eller användarroll.

Choose which membership level can access content

Du hittar steg-för-steg-instruktioner om hur du konfigurerar plugin-programmet i vår guide om hur du begränsar innehåll till registrerade användare i WordPress.

Vissa mycket specifika webbplatser, t.ex. medlemskaps- och eLearning-webbplatser, begränsar dock innehållet till registrerade användare. Om du har en sådan webbplats kan du få en bättre upplevelse genom att installera ett plugin som MemberPress, som är utformat för just den typen av webbplats.

Du kan lära dig hur du skapar den här typen av webbplatser genom att följa någon av guiderna nedan:

5. Begränsa innehållet till prenumeranter på nyhetsbrev

Alternativt kan du begränsa innehållet till nyhetsbrevsprenumeranter. Att erbjuda tillgång till låst premiuminnehåll är ett bra incitament för användare att prenumerera på din e-postlista, och det håller också det begränsade innehållet borta från potentiella tjuvar.

OptinMonster är det bästa leadgenereringspluginet för WordPress. Dess utmärkta innehållslåsningsfunktion gör det till det bästa valet när du använder exklusivt innehåll för att växa din e-postlista.

När den här inställningen är aktiverad kan användarna se den första delen av ett inlägg men hindras från att se resten av innehållet genom att en innehållslåsande inline-kampanj visas. När användaren prenumererar på nyhetsbrevet låses innehållet upp.

Using OptinMonster to Offer Content Upgrades

Vi visar dig hur du konfigurerar OptinMonster för denna uppgift i vår guide om hur du lägger till innehållslåsning i WordPress.

6. Inaktivera högerklick och textmarkering

Du kan motverka manuell kopiering av ditt innehåll genom att inaktivera högerklick och textmarkering på din webbplats. Detta ger dock en dålig användarupplevelse för alla som vill kopiera din text av andra skäl, till exempel för att dela ditt inlägg på sociala medier.

Det hindrar inte heller tekniskt kunniga användare från att kopiera ditt arbete eftersom de kan se webbplatsens källkod eller använda verktyget Inspect för att kopiera en webbsida.

Vi rekommenderar därför att du använder den här metoden endast om du anser att den verkligen behövs för att bekämpa innehållsstöld.

Du kan läsa mer i vår guide om hur du förhindrar textmarkering och kopiera/klistra in i WordPress.

Vi har också en guide om hur du lägger till inget högerklick på WordPress-bilder som är otroligt användbar.

7. Inaktivera hotlinking av bilder

När någon kopierar innehåll från din webbplats kopieras inte de faktiska bilderna i inlägget, utan bara webbadresserna till var bilderna ska laddas.

Det innebär att medan bilderna visas på den andra personens webbplats laddas de i själva verket från din webbplats. Det här kallas hotlinking och du kan stoppa det genom att lägga till en kodsnutt i din .htaccess-fil.

Hur du gör det kan du läsa i vår guide om hur du förhindrar bildstöld i WordPress.

Efter det kommer de andra webbplatserna inte längre att visa dina bilder. Besökarna kommer bara att se alt-texten för varje bild, som ser ut så här.

Alt text displayed next to a broken image icon

Detta ger alla som läser ditt stulna innehåll en dålig användarupplevelse, vilket i sin tur kan skada tjuvens rykte hos besökare och sökmotorer.

8. Lägg till vattenstämplar i Imagely

Om du har en webbplats eller en portfölj med fotografier kan du skydda dina bilder genom att lägga till en vattenstämpel. En vattenstämpel är en halvgenomskinlig logotyp, text eller ett mönster som läggs ovanpå dina bilder.

Vattenstämplar gör att dina användare kan se dina foton, men de kan inte ladda ner och använda omärkta filer utan att köpa dem.

Watermarked gallery preview

Detta kan förhindra bildstöld genom att göra det svårt att använda dina bilder utan tillstånd.

Du kan läsa mer i vår guide om hur du automatiskt lägger till en vattenstämpel på bilder i WordPress.

9. Ange en kanonisk URL

En kanonisk URL är en WordPress-funktion som visar sökmotorer den officiella (eller kanoniska) versionen av en webbsida. Detta visar Google vilken sida som ska prioriteras i rankningen och kan göra dig till en auktoritet inom ämnet.

Att ange en kanonisk URL hindrar inte andra från att stjäla ditt innehåll. Men det kommer att hjälpa sökmotorer att känna igen din webbplats som originalkällan, även om skrapat innehåll finns någon annanstans.

Detta kan potentiellt ge din webbplats en rankingfördel jämfört med eventuella innehållstjuvar. Det kommer också att låta Google veta vilken artikel som ska indexeras om din webbplats har duplicerat innehåll.

Det enklaste sättet att korrekt ställa in en kanonisk URL är att använda All in One SEO (AIOSEO), det bästa SEO-pluginet för WordPress på marknaden, som används av över 3 miljoner webbplatser.

Tips: Canonical URL-funktionen är tillgänglig med den kostnadsfria AIOSEO Lite-versionen. Det finns också premium AIOSEO-planer med fler funktioner för att förbättra din SEO, till exempel schemamarkering, webbplatskartor, omdirigeringshanterare med mera.

När du har installerat och konfigurerat AIOSEO kan du helt enkelt bläddra ner under innehållsområdet i WordPress blockredigerare för att hitta området AIOSEO-inställningar. När du är där klickar du på fliken ”Avancerat”.

Setting a Canonical URL Using AIOSEO

Här hittar du ett fält där du kan skriva in den kanoniska URL:en. I de flesta fall kommer detta att vara URL:en för den artikel du redigerar.

10. Skanna webben efter innehållsstöld

Du kommer förmodligen inte att veta om ditt innehåll har skrapats eller stulits om du inte letar efter det. Det kan du göra med hjälp av ett antal onlineverktyg.

Ett sätt att göra det är att använda Google Alerts. Ange bara namnet på din webbplats och din URL, eller använd en del av din artikel.

Using Google Alerts to Notify You of Stolen Content

Om du avslutar varje blogginlägg med samma uppmaning till handling eller annan text kan du ställa in aviseringar för den texten och få meddelanden när den dyker upp online.

Ett annat verktyg är Copyscape. Ange helt enkelt webbadressen till din webbplats, ditt inlägg eller din sida för att se om den har kopierats och stulits.

Using Copyscape to Find Stolen Content

Ett tredje verktyg är Grammarly, det populära verktyget för grammatikkontroll på nätet.

Premiumversionen har en inbyggd plagiatkontroll. Den kan köra skanningar för att hitta matchningar online till ditt klistrade innehåll.

Using Grammarly to Find Stolen Content

För detaljerade instruktioner om hur du använder dessa verktyg, se vår guide om hur du enkelt hittar och tar bort stulet innehåll i WordPress.

11. Blockera IP-adresser

Om du upptäcker att någon stjäl ditt innehåll kan du blockera deras IP-adress från att komma åt din webbplats. Detta kan dock vara svårt eftersom hackare vanligtvis använder ett brett spektrum av slumpmässiga IP-adresser från hela världen.

Det är därför vi rekommenderar att du använder en brandvägg för webbapplikationer (WAF) som Sucuri. Den här typen av plugin övervakar din webbplatstrafik och blockerar automatiskt vanliga säkerhetshot innan de når din webbplats.

Avancerade användare kan dock hitta den misstänkta IP-adressen genom att titta på ”Raw Access Logs” i webbhotellets cPanel-instrumentpanel. Notera alla IP-adresser med ett ovanligt högt antal förfrågningar.

Blocking the Scraper's IP Address

Därefter bör du kontrollera dessa IP-adresser med hjälp av ett online-IP-uppslagsverktyg för att ta reda på mer om det. Du kan blockera de adresser som du är säker på tillhör innehållstjuvar genom att lägga till dem i webbplatsens .htaccess-fil på det här sättet:

Deny from 123.456.789

Du kan lägga till flera IP-adresser på samma rad, åtskilda med mellanslag.

För detaljerade instruktioner, se vår guide om hur du blockerar IP-adresser i WordPress.

12. Utfärda en DMCA Takedown

Slutligen kan du skicka en begäran till Google och andra sökmotorer om att de ska ta bort ditt stulna innehåll på internet för att följa Digital Millennium Copyright Act.

Men du bör göra detta med försiktighet. En anmälan kräver solida bevis, och en falsk anmälan kan leda till problem för ditt konto.

Det finns några olika sätt att lämna in ett DMCA-klagomål, och vi rekommenderar Google Search Console.

Först måste du länka din WordPress-webbplats till Google Search Console. Du kan lära dig hur du gör det i vår guide om hur du lägger till din WordPress-webbplats i Google Search Console.

Efter det kan du använda Google Search Console Copyright Removal Tool.

Creating a DCMA Report

Klicka bara på knappen ”+ Skapa en rapport” och välj ”Ny DMCA-rapport” i rullgardinsmenyn.

Då kommer du till en skärm som förklarar vad som händer härnäst och där du kan lägga till relevant information, t.ex. din kontaktinformation, de stulna inläggen och webbadresserna där du hittade dem.

Creating a DCMA Report

Ett alternativt verktyg är DMCA-verktyget (Digital Millennium Copyright Act) som hjälper dig att både hitta och rapportera stulet innehåll.

Du kan lära dig mer om båda dessa metoder och mycket mer i vår guide om hur du enkelt hittar och tar bort stulet innehåll i WordPress.

Bonus: Dra nytta av stulet innehåll

Som du kan se är det mycket arbete att skydda ditt WordPress-innehåll, och det blir nästan omöjligt att hålla reda på när din blogg växer.

Det är därför vi på WPBeginner också försöker dra nytta av webbplatser som stjäl vårt innehåll. Om någon kommer att publicera vårt innehåll på sin egen webbplats försöker vi se till att vi kan tjäna pengar eller få trafik från det.

Till exempel gör vi intern länkning till en viktig praxis. Det innebär att allt stulet innehåll kommer att innehålla många länkar som leder läsarna tillbaka till vår egen webbplats. Dessa länkar räknas också som värdefulla bakåtlänkar, vilket förbättrar vår SEO.

Vi lägger också automatiskt till affiliatelänkar i vårt innehåll. Dessa länkar kommer att visas i det skrapade innehållet, så innehållstjuvarna hjälper oss att tjäna mer pengar.

Slutligen kan du använda All in One SEO-plugin för att lägga till en banner som marknadsför dina produkter och tjänster i sidfoten på ditt RSS-flöde. Banners kommer också att visas i det stulna innehållet, vilket ger din webbplats gratis marknadsföring.

Vi använder samma metod för att lägga till en ansvarsfriskrivning längst ner i inläggen i våra RSS-flöden. Detta visas också på skraparens webbplats och låter användarna veta att webbplatsen stjäl vårt innehåll och signalerar till sökmotorer att vi är myndigheten.

Mer information finns i avsnittet ”Dra nytta av innehållsskrapor” i vår nybörjarguide om att förhindra skrapning av blogginnehåll i WordPress.

Nu när du vet hur du skyddar innehåll i WordPress kanske du vill se några andra guider om att tjäna pengar online och skydda din investering:

If you liked this article, then please subscribe to our YouTube Channel for WordPress video tutorials. You can also find us on Twitter and Facebook.

The post 12 sätt att skydda innehåll i WordPress (ultimat guide) first appeared on WPBeginner.

]]>
https://www.wpbeginner.com/sv/wp-tutorials/protect-content-in-wordpress/feed/ 1
WordPress Maintenance Costs – How Much Should You Pay? https://www.wpbeginner.com/sv/opinion/wordpress-maintenance-costs-how-much-should-you-pay/ https://www.wpbeginner.com/sv/opinion/wordpress-maintenance-costs-how-much-should-you-pay/#comments Mon, 05 Aug 2024 10:00:00 +0000 https://www.wpbeginner.com/sv/opinion/wordpress-maintenance-costs-how-much-should-you-pay/ WordPress maintenance is just like mowing your lawn. You could spend the time and effort doing it yourself, but paying a professional will usually get you better results and leave you free to focus on other things. In our experience with using WordPress maintenance services,… Läs mer om »

The post WordPress Maintenance Costs – How Much Should You Pay? first appeared on WPBeginner.

]]>
WordPress maintenance is just like mowing your lawn. You could spend the time and effort doing it yourself, but paying a professional will usually get you better results and leave you free to focus on other things.

In our experience with using WordPress maintenance services, they are typically worth the investment. However, many small business owners and website admins wonder how much website maintenance and support costs and whether they can afford it.

That’s a tricky question because the price depends on a few things. These include the types of maintenance, the level of technical support you get, and the size of your website.

In this article, we will look at different WordPress maintenance costs and how much you should pay.

WordPress maintenance costs - how much to pay

We will cover website maintenance costs in detail, but here’s a quick overview of how much it will cost depending on the type of website you have and the level of maintenance required:

Type of WebsiteMonthly Maintenance CostsType of Maintenance
Personal Website$0-30Basic Maintenance
Professional Blog$30-100+Mid-level Maintenance
Business Website$100-300+Advanced Maintenance
eCommerce Store$300-1000+Customized Maintenance

What Is WordPress Maintenance?

Before we dive into costs, let’s talk about what website maintenance actually means.

Imagine your WordPress website is like a well-oiled machine. Maintenance means taking care of that machine with regular tasks to keep it running smoothly.

Here are some key things included in WordPress maintenance:

  • Updates: Just like your phone needing software updates, WordPress, your themes, and plugins need updates to fix bugs and improve security.
  • Backups: Regularly backing up your website is like having a spare tire for your car. If something goes wrong, then you can restore your site from a backup.
  • Security: It is crucial to keep hackers out. Maintenance includes tasks like checking for security vulnerabilities and keeping your login information safe.
  • Performance: A slow website means a poor user experience, a drop in rankings, and lost revenue. Maintenance helps optimize your site for speed, giving visitors a good experience.

What Affects the Price of WordPress Maintenance?

A lot of factors can impact your site’s maintenance costs.

A simple personal WordPress blog with a few pages won’t need as much care as a giant online store with hundreds of products. The more features and things your website has, the more maintenance it usually needs.

Updates are another factor. These updates can be for WordPress itself, the theme that gives your site its design, and any plugins you use for special features. If you need updates frequently, then they can add to the cost.

Plus, the level of support you need for your site can also impact maintenance costs. For instance, if you require custom development, the cost will go up because many companies charge for the number of development hours.

Similarly, having multiple support channels can also affect the price. If you require maintenance through different mediums, like live chat, email, phone calls, or video conference, then maintenance costs will typically be higher.

Besides that, it is also important to keep your website safe from hackers. Some WordPress websites might just need basic security measures, while others might need web application firewalls (WAF). The more advanced your security needs, the more maintenance might cost.

That said, let’s see the amount you’d have to pay for maintaining your WordPress website.

How Much Does WordPress Maintenance Cost?

Now you know some of the factors that can impact the price of website maintenance, let’s break down rough estimates of the costs for different types of websites:

  • Personal Website: $10-$30 per month or free. This is a pretty basic setup, so maintenance costs are low. You can do the maintenance yourself and only have to pay for tools and plugins. Most of these plugins are also free to use, so the costs can be even lower.
  • Professional Blog: $30-$100 per month. These blogs might have more features and need more frequent updates. Plus, you might need to invest in a good security tool that secures your site or purchase on-demand development services for custom features or website design.
  • Business Website: $100-$300 per month. Business websites often have contact forms, appointment bookings, and other features that require more care. This means you’d need regular updates, backups, strong security, custom development, and continuous uptime monitoring.
  • eCommerce Store: $300-$1000+ per month. Online stores have a lot going on, with payments, product listings, and security needing close attention. The maintenance costs can be higher for larger eCommerce stores, which might need speed optimization, stronger security, custom coding, and constant monitoring.

That said, let’s look at the different types of maintenance approaches you can choose from.

Which Type of Maintenance Should You Choose?

Your WordPress website maintenance costs will also depend on the approach you take to maintaining your site.

DIY Approach

For instance, if you have a personal blog or a new website, then you can take the DIY (do it yourself) approach.

You can simply maintain the site yourself, use free plugins and tools to create backups, run malware scans, manually update plugins, themes, and core files, and keep the overall costs low.

For more details, you may like to see our guide on the WordPress maintenance tasks you need to do regularly.

Freelance Developers

You can also hire freelancers for specific tasks.

For example, if you need help debugging a technical issue or maintaining your site’s database, then you can reach out to a developer or an experienced professional.

The cost of hiring a freelancer depends on your project’s complexity and size, the developer’s experience level, and the overall budget. As an estimate, freelancers can charge anywhere between $25 and $100+ per hour for maintaining your website.

There are many websites freelance websites where you can connect with developers and other WordPress experts.

For instance, Codeable is a site that helps WordPress developers find work. Unlike other platforms, they carefully watch the project-to-developer ratio, ensuring that all freelancers have the opportunity to land jobs.

Codeable's homepage

For more options, please see our complete list of the best places to hire WordPress developers.

Maintenance Agencies

If you are looking for a team of experts to handle all the maintenance for you, then there you can pick a WordPress maintenance agency.

By outsourcing your website maintenance to professionals, you will save a lot of time and can focus on growing your business. Meanwhile, a team of experts will ensure your website is up to date, gets regular backups, is safe from cyberattacks, and there is no downtime.

The cost of hiring a WordPress support agency depends on the services you want. A basic maintenance package can cost between $60 and $100 per month. If you require on-demand development hours, advanced security options, and other maintenance services, the cost will increase to between $500 and $1000+ per month.

That said, one of the best and most affordable maintenance agencies you can choose is WPBeginner Pro WordPress Maintenance Services.

We have over 16 years of experience in the industry and have helped over 100,000 users with WordPress. Our team of experts will manage all of your website maintenance behind the scenes, including security monitoring, cloud backups, and more.

WPBeginner Pro Maintenance Services

Besides that, we also offer emergency support services, so you can quickly get your site fixed in case something goes wrong.

We hope this article helped you learn about WordPress maintenance costs and how much you should pay. You may also want to see our guide on how to make a disaster recovery plan and crucial WordPress maintenance tasks to perform regularly.

If you liked this article, then please subscribe to our YouTube Channel for WordPress video tutorials. You can also find us on Twitter and Facebook.

The post WordPress Maintenance Costs – How Much Should You Pay? first appeared on WPBeginner.

]]>
https://www.wpbeginner.com/sv/opinion/wordpress-maintenance-costs-how-much-should-you-pay/feed/ 1
12 Best Online Community Platforms in 2024 (Pros and Cons) https://www.wpbeginner.com/sv/opinion/best-online-community-platforms/ https://www.wpbeginner.com/sv/opinion/best-online-community-platforms/#comments Fri, 02 Aug 2024 10:00:00 +0000 https://www.wpbeginner.com/sv/opinion/best-online-community-platforms/ Building an online community is a powerful way to engage with your audience, foster meaningful interactions, and drive long-term loyalty. Whether you’re looking to create a social space for your customers, a forum for like-minded individuals, or a support network for your products and services,… Läs mer om »

The post 12 Best Online Community Platforms in 2024 (Pros and Cons) first appeared on WPBeginner.

]]>
Building an online community is a powerful way to engage with your audience, foster meaningful interactions, and drive long-term loyalty.

Whether you’re looking to create a social space for your customers, a forum for like-minded individuals, or a support network for your products and services, choosing the right community platform is crucial.

On WPBeginner, we have used Facebook for a long time for our WPBeginner Engage group, which has 98,000+ members. We have also more recently been experimenting with platforms like BuddyBoss for creating social networks and using MemberPress to power our video tutorial site.

This has helped us gain valuable insights into which community platforms work best for different needs. That’s why we now have a deeper understanding of community management and the strengths and weaknesses of different tools.

In this article, we will share our list of the best online community platforms, highlighting their pros and cons. We have gone out of our way to test lots of different options for all kind of needs so that you can find the best one for your online project.

Best Online Community Platforms (Pros and Cons)

If you are in a hurry, then just take a quick look at our top expert picks to make a decision.

#PlatformBest ForPricing
🥇BuddyBossComplete social networks$299/yr + Free
🥈MemberPressBuilding a small to medium-sized community$179.50/yr + Free
🥉CircleBuilding a small to medium-sized community$89/month
4ThinkificBuilding a community around your online courses$49/month
5BuddyPressCreating a free community in WordPressFree

How We Test and Review Online Community Platforms

To give you the best recommendations, we tested and reviewed popular community platforms.

We wanted to give you a list of well-rounded and reliable tools, so we paid special attention to the following criteria:

Ease of Use: We have prioritized user-friendly community platforms that come with an easy navigation system and allow you to customize your platform according to your community’s needs.

Features: An ideal community platform should include discussion boards, forums, gamification, polls, surveys, and other interactive elements. It should also allow for the easy creation, organization, and sharing of content.

Reliability: We have only recommended tools that we have tested ourselves on real websites. We also examined each platform’s loading speed, uptime, and scalability for growing businesses.

Integration Capabilities: For this showcase, we have explored each platform’s capabilities to integrate with email marketing services, CRMs, social media platforms, and analytics services.

Support: We have investigated the quality of customer support for each community platform. We also checked the tutorials, guides, forums, and knowledge bases offered by each tool.

Why Trust WPBeginner?

WPBeginner is a team of experts with 16+ years of experience in WordPress, SEO, online marketing, hosting, and more. We thoroughly test and extensively review each platform to give you the best recommendations. For details, see our editorial process.

Having said that, let’s take a look at our list of the best online community platforms with their pros and cons.

1. BuddyBoss

BuddyBoss

BuddyBoss is the best online community platform on the internet. It allows you to transform your site into a social media platform, build forums, create social groups, introduce new activities for users, and more.

The plugin comes with a comprehensive suite of features to help you create an interactive space for your members.

For instance, users can follow each other in the community, send private messages, and view activity feeds of different members.

You can even create private or hidden groups for focused discussions and collaboration.

BuddyBoss Theme preview

In addition, you can create different membership levels in your community, integrate with learning management systems to sell courses, and even sell your merchandise alongside community memberships.

For more details, see our tutorial on how to create your own private community with WordPress.

In our opinion, BuddyBoss stands out as the best platform for building a social media network. We particularly like that it allows you to create a custom-branded mobile app for Android and iOS devices, which can be a game-changer for growing your community.

This, paired with its seamless integration with WordPress, makes BuddyBoss the ideal choice for building thriving online communities.

Pros

  • BuddyBoss shows real time notifications to keep members engaged and informed about activity within the community.
  • It allows users to share photos, videos, and other media content.
  • We particularly liked the tool’s gamification elements, such as points, badges, and leaderboards.
  • It allows users to create profiles with their details and images.
  • BuddyBoss supports various membership models, including free, paid, and tiered memberships.
  • The plugin can integrate with tools like WooCommerce for eCommerce capabilities, Zoom for broadcasting and meetings, and page builders like Elementor for customization.

Cons

  • The plugin has a free plan. However, to unlock some of the features, you will need the pro version.

Why we recommend BuddyBoss: Overall, BuddyBoss is the best online community platform because it’s user-friendly, scalable, and comes with a lot of social features. Plus, the plugin works right in your WordPress dashboard, so you won’t need to set up any integrations.

2. MemberPress

Memberpress' homepage

MemberPress is the best WordPress membership plugin on the market. It also offers a number of features to build a thriving online community around your membership site.

The plugin lets you create different membership tiers with varying access levels and benefits for members. Once you have done that, you can build an exclusive forum to discuss topics, share knowledge, and build relationships.

You can also allow users to create their own groups within the community to foster engagement. Additionally, users can view each other’s profiles and remain updated about recent activity, posts, and discussions.

Over the past few years, we have been using MemberPress on our video membership site. It has played an important part in managing our subscription-based model and creating a sense of exclusivity for our members.

Enter membership plan details

We particularly appreciate the ease of setting up different membership tiers with varying access levels to our video content library.

Plus, we believe that MemberPress can be a great option for creating a strong community among subscribers through features like private forums and member directories.

Pros

  • MemberPress can integrate with BuddyBoss to boost the functionality of your community.
  • If you want to earn some money while building a community, then you can restrict community features to paid members only.
  • When working with the plugin, we were impressed by its drip content feature. It lets you release content gradually to members based on their membership level.
  • The tool also comes with different moderation features and lets you create guidelines for community behavior.

Cons

  • MemberPress has a free plan, but most of the features are locked in it.
  • It is not a conventional community platform, so it may lack some of the features offered by other tools in the list.

Why we recommend MemberPress: If you already have a membership site and want to boost conversions, then we believe MemberPress is the choice for you. It allows you to create membership levels and an exclusive community for users who join your group. This can encourage free users to become full-time members.

For more details, you can see our complete MemberPress review.

3. Circle

Circle

Circle is another amazing tool for creating online communities in just a few minutes. It lets you build a huge community and then organize it using ’Spaces’ for broad topics and ’Groups’ for more focused discussions within those spaces.

Users can also personalize their profiles with bios, avatars, and social media links, fostering a sense of connection. Using the built-in tools, they can create text, images, and video content to share with the community.

Other than that, Circle allows direct messaging and even lets you host live video sessions for announcements, Q&A sessions, or interactive workshops.

Pros

  • We love that Circle lets you create and manage events, both in-person and virtual, to bring your community together. This is a unique feature not available in many other tools.
  • You can add interactive polls and surveys within your community.
  • Circle creates a centralized activity feed for each user showcasing recent posts, discussions, and events.
  • It lets you create different membership levels to generate revenue. You can also charge fees for specific events or offer exclusive events to paid members.
  • The tool lets you add, remove, or edit member profiles and manage their access levels within the community. You can also manage discussions, comments, and content with built-in moderation tools.

Cons

  • Compared to platforms like BuddyBoss, Circle offers less flexibility for customizing the look and feel of your community.
  • In our opinion, Circle would be better if it had a more powerful chat functionality.
  • We found it a bit annoying that it does not integrate with many LMS and membership tools.

Why we recommend Circle: If you prioritize features like live streaming, monetization, and mobile access for a smaller or medium-sized community, then Circle can be a great option.

4. Thinkific

Thinkific

Thinkific is a self-hosted platform that lets you build and sell online courses. However, you can also build, host, and monetize your community with it.

It comes with a drag-and-drop builder that allows you to create custom-branded communities and discussion groups for your students.

For instance, you can set up a specific group where users can interact, ask questions, and share insights.

Our favorite feature is the live chat prompt, which allows instructors and students to communicate seamlessly. This makes it a great option for online learning websites.

Pros

  • Thinkific has built-in functionalities like user profiles, activity feeds, and private messaging.
  • We were pleasantly surprised to learn that the tool automatically creates discussion forums for each course to facilitate student engagement.
  • The platform lets you create different tiers of community access based on course enrollment or membership level.
  • It tracks and reports community engagement and performance with detailed analytics.

Cons

  • Thinkific’s core strength lies in course creation. While it offers community features, they might not be as feature-rich as other community platforms.
  • It is not a great option for large communities, which can be a dealbreaker for enterprises and huge businesses looking to build a forum.

Why we recommend Thinkific: We would recommend Thinkific for course creators because of its focus on education. It will allow instructors to build a community around their courses.

5. BuddyPress

BuddyPress

BuddyPress is a free WordPress plugin that can convert your WordPress site into a functioning social network or community.

It lets users create their own profiles and follow each other through friend connections. Users can then share updates, photos, and links, creating a newsfeed-like experience.

BuddyPress allows you to build groups, send private messages, and create forums. It also sends real-time notifications about activity, mentions, and messages.

For details, see our tutorial on how to turn your WordPress site into a social network.

Pros

  • You can extend BuddyPress’ functionality using different plugins and themes specifically created for it.
  • It offers a responsive design for optimal user experience on mobile devices.
  • One thing we really like about BuddyPress is that it doesn’t cost anything to use. This lets you save money and focus on building a community without worrying about extra fees.
  • It can be used for various community types, such as internal company networks, fan communities, or online forums.

Cons

  • BuddyPress can sometimes conflict with other plugins, leading to compatibility issues. In our opinion, this can be frustrating for beginners who do not know how to troubleshoot errors.
  • Upon testing, we realized that the tool can sometimes hurt website performance, depending on the number of members and activity.

Why we recommend BuddyPress: If you are looking for a free plugin that lets you build large-scale communities on your WordPress site, then you should pick BuddyPress.

6. MemberMouse

MemberMouse

MemberMouse is a well-known membership plugin for WordPress sites, but it can also be used to build a private community for your members.

The plugin has core features like a member directory, private messaging, and the ability to create basic groups where members can interact with each other.

We were particularly impressed by its content restriction feature based on membership levels, which creates a sense of exclusivity.

Pros

  • MemberMouse lets you create drip content that is released gradually over time.
  • It handles recurring subscription payments easily.
  • We liked that it lets you send push notifications to users based on actions like adding new members, canceling memberships, receiving payments, and more.

Cons

  • It does not have a free plan.
  • We found that it doesn’t have extensive moderation tools, which can be a dealbreaker for some users.

Why we recommend MemberMouse: While MemberMouse is primarily a membership management plugin, it offers a solid foundation for building a community around your paid content.

For more information, see our MemberMouse review.

7. Mighty Networks

Mighty Networks

Mighty Networks is a super popular online community platform. It lets you create discussion groups for dedicated topics, host live streaming videos, and allow real-time messaging.

The tool also lets you create and promote virtual events, offer different membership levels, create polls and surveys, and much more.

You can even sell online courses and products to your community members using Mighty Networks.

Pros

  • We found out that Mighty Networks creates a specific section with highlighted tags. This lets you get an idea of topics currently trending within your community.
  • It lets you send push notifications to bring back inactive members. You can also use its AI feature for conversation starter ideas.
  • The platform offers premade themes for your community.
  • You can easily establish community guidelines and moderate the content.

Cons

  • Mighty Networks is more expensive than other community platforms, especially for larger communities.
  • Over the years, some users have reported inconsistencies in customer support quality and response times.

Why we recommend Mighty Networks: If you want to create a medium-sized community, then Mighty Networks can be a good choice. It’s a powerful platform that uses AI-powered features to build a community.

8. Podia

Podia

Podia lets you design online communities around online courses or digital products.

You can create community hubs for different discussion topics and allow members to participate through posts and comments. Other than that, it offers features like user profile customization, direct messaging, and a centralized community feed.

Overall, Podia is an all-in-one platform that can also act as a website builder, email marketing service, course builder, page builder, and more.

Pros

  • Podia lets you offer community membership as an add-on or exclusive benefit for course or product purchasers. You can even sell the membership as a standalone product.
  • It has a user-friendly interface, ideal for beginners.
  • The platform has an amazing analytics feature.

Cons

  • Podia’s primary focus is on creating and selling online courses and digital products. This means that its community features are built around this core functionality.
  • In our opinion, its management tools are basic compared to dedicated community platforms.

Why we recommend Podia: If you sell digital products and want to build a community around them to create some hype, then Podia is a great choice. You can build a community, create landing pages, and promote the product through email marketing features using just one tool.

9. Bettermode

Bettermode

Bettermode is a versatile platform that empowers you to create engaging and interactive online communities. It offers a comprehensive suite of features designed to build connection, collaboration, and knowledge-sharing among your members.

You can create spaces, build detailed member profiles, send direct messages, add groups, and facilitate open conversations through threaded discussions.

The tool also offers a live chat option for members and can connect with other platforms to boost functionality.

Pros

  • With Bettermode, you can organize and promote virtual or in-person events.
  • We liked that the tool lets you award badges and points and keep scores on the leaderboard to improve engagement within your community.
  • It uses AI to suggest content ideas to members.
  • You can have a fully branded community experience without visible Bettermode branding.

Cons

  • Bettermode is expensive, and its free plan has limited features.
  • While Bettermode can handle growing communities to a certain extent, it might face challenges when scaling for extremely large communities.

Why we recommend Bettermode: If you are looking for a community platform that is super flexible and offers many customization options, then Bettermode is a great choice.

10. Hivebrite

Hivebrite

Hivebrite is an impressive platform designed for building and managing online communities, particularly for enterprises, associations, and alumni networks.

It comes with all the features expected from a community platform, such as discussions, forums, member profiles, groups, and event organizations.

However, you can also host live streaming sessions within your community to engage members in real time.

Hiverbrite can integrate with existing enterprise systems, complies with strict data policy, and offers custom branding, making it a great choice for large and growing online communities.

Pros

  • The platform keeps all community members informed by showing personalized activity feeds.
  • It comes with gamification elements, advanced reporting, and integration with other third-party tools.
  • You can create and manage various content types, including articles, documents, and multimedia, directly from Hivebrite.

Cons

  • It has a steep learning curve and may not be an ideal choice for beginners.
  • Hivebrite’s main focus is on enterprise clients, which means that some features more suited to smaller communities are less developed.
  • When researching, we concluded that the tool’s customer support isn’t as good as some of its competitors.

Why we recommend Hivebrite: Hivebrite is an excellent choice for organizations looking to build engaging online communities. It is especially ideal for users with specific needs like enterprise-level security, scalability, and customization.

11. Discord

Discord

Discord is a popular communication platform mostly known for its gaming community, but it has evolved into a versatile tool for various groups and interests.

You can easily create a free account and build a Discord community in just a few minutes. Once you do that, you can embed the widget on your WordPress site so that users can view the total members of your Discord server and join the group using the provided invite link.

For details, see our tutorial on how to embed a Discord widget in WordPress.

Pros

  • It offers both private and group chat options with various formatting features.
  • You can also send voice messages and connect with your community members over video calls.
  • Discord lets you create dedicated channels for specific topics. You can also create a separate voice chat channel for different activities.
  • We were particularly impressed to learn that Discord supports various bots for automated tasks, moderation, and entertainment.

Cons

  • Discord’s channel-based structure can become overwhelming for larger communities, making it difficult to organize and find specific information.
  • Discord focuses on real-time communication. This means content can disappear quickly, and you won’t be able to archive or reference information later.
  • Managing a large Discord server can be time-consuming and challenging due to the volume of messages and the potential for spam content.

Why we recommend Discord: It can be an ideal choice if you want to build a gaming community or promote real-time communication among your members.

12. Patreon

Patreon

Patreon is a community platform designed to help creators build an income by offering exclusive content and experiences to their supporters, known as patrons.

It allows you to create multiple membership tiers with varying benefits and pricing to cater to different patron support levels. You can then schedule posts in advance to consistently provide new content to your community members.

Patreon also comes with features like direct messaging, live streaming, discussion groups, and Discord integration.

Pros

  • When testing, we liked the Creator Dashboard feature where you can easily manage membership levels, posts, patron communications, and earnings.
  • Patreon lets you sell physical and digital merch to community members.
  • It also provides insights into patron behavior, demographics, and revenue.

Cons

  • The platform’s emphasis on financial support could create an environment where community members feel pressured to contribute financially to access your content and participate in discussions.
  • While Patreon can be a great platform for established YouTubers and influencers, building a following from scratch on the platform can be challenging.
  • It offers limited customization options.

Why we recommend Patreon: It is a good choice if you already have a following and want to build a community to earn extra money by sharing exclusive content with patrons.

Which Is the Best Online Community Platform?

In our expert opinion, BuddyBoss is the best online community platform on the market. It allows you to build a social media site in WordPress, create a forum, set up activity feeds, and so much more.

Alternatively, if you want to create a community with exclusive content based on membership levels, then you can opt for MemberPress. It is the best membership plugin that lets you build a thriving online community around your membership site.

On the other hand, if you sell courses and want to build a community for your students, then we recommend Thinkific.

Similarly, to build a large-scale community with no platform costs, you can go for BuddyPress.

Frequently Asked Questions About Community Platforms

Here are some questions frequently asked by our readers about community platforms.

What is an online community platform and its key features?

An online community platform is a software application that lets people with shared interests, goals, or experiences connect and interact with each other.

Key features for an ideal community platform include user profiles, forums, groups, private messaging, live chat, events, and analytics.

What is the best online community platform for businesses?

If you have a small business site, then you should consider platforms like Circle, Mighty Networks, or Hivebrite.

These tools offer features such as membership management, analytics, and integration capabilities that can help you grow your community.

How do I choose the right online community platform for my needs?

When choosing an online community platform, you should prioritize factors such as community size, desired features, budget, and technical expertise.

This will help you make an informed decision according to your business needs.

Related Guides for Community Platforms

If you liked this article, then please subscribe to our YouTube Channel for WordPress video tutorials. You can also find us on Twitter and Facebook.

The post 12 Best Online Community Platforms in 2024 (Pros and Cons) first appeared on WPBeginner.

]]>
https://www.wpbeginner.com/sv/opinion/best-online-community-platforms/feed/ 1